• Ali Paşa Mh. Erbaylar Yokuşu Ordu Evi Sk No:7 Özbudak Apt. Kat:3 Daire:5 KÜTAHYA
  • altincocukkutahya@gmail.com

Afrika Yetim Faaliyetlerimiz

Yetim ve Yetimhane Hizmetleri

Derneğimizin Afrika ülkelerinden Tanzanya’daki çalışmaları, yetimhanelere destek şeklinde başlamıştır. Ülkemizde devletin kendi kurumları aracılığı ile yürüttüğü bu hizmet, Tanzanya’da hayırseverlerin özel girişimleri ile yapılmaktadır. Barınma, beslenme ve eğitim ihtiyaçlarını karşılanmaya çalışılan bu yetimhaneler, en fazla desteğe ihtiyaç duyulan alanlardan birisidir. Derneğimiz, bu ülkede 2.Dönem Cumhurbaşkanlığı yapmış olan Ali Hasan Mwinyi Bey’in yönlendirmesi ile farklı şehirlerdeki yetimhaneler ile bağlantı kurmuştur.

Derneğimiz halen bu ülkenin nüfusu en kalabalık ve Hint Okyanusuna kıyısı olan dar Es Selam şehrinde Tandale bölgesindeki Al Madina Yetimhanesi, Charambe Bölgesindeki Charambe Yetimhanesi ve Kibaha Bölgesindeki Al Fadhilla yetimhanelerine temel gıda ve ihtiyaçlar noktasında destek sağlamaktadır.

Bukoba şehrinde Hamugembe bölgesinde yer alan ve 2016 yılındaki depremle yıkılan Uyacho Yetimhanesi derneğimiz tarafından aynı arsa üzerine iki bina şeklinde yeniden inşa ettirilimiştir. Tika’nın tefrişat malzemelerini karşıladığı bu yetimhanenin ismi Uyacho/Turkey olarak değiştirilerek, açılışı Kütahya Belediye başkanınında iştirak ettiği bir heyet ile yapılmıştır.

Yine Bukoba şehrinde Kashai Bölgesinde yer alan Nusuru Yetima isimli ikinci bir yetimhanede derneğimiz tarafından desteklenmektedir.

Son olarak Karagwe şehrinde Er-Rahman Medresesi ve Kiyenge Köyünde yer alan Kido School isimli okulda yatılı kalan yetim çocukların ihtiyaçlarıda yine derneğimiz tarafından karşılanmaktadır.

Toplam 443 yetim çocuğun başta temel gıda ihtiyaçları olmak üzere, ayakkabı, okul üniforması, kırtasiye gibi ihtiyaçlarının karşılanması, oluşturulan Yetim hamiliği sistemi ile her ay düzenli olarak 100 TL ile bir yetime hami olan hayırseverler aracılığı ile sağlanmaktadır.